Audio-Technica


Audio-Technica elementen van wereldklasse.

ALBEPRO is de officieele dealer van Audio-Technica in Nederland

Wij bieden een volledige lijn van de hoogste kwaliteit elementen en diamant naalden zodat iedereen, van de meest kritische analoog liefhebber tot de casual luisteraar, geweldige audio kan ervaren.

Wat is een Element?
Een element (soms aangeduid als phono cartridge of phono element) is een elektromagnetische transducer. Het vormt de mechanische beweging van de naald in de groef om tot een elektrisch signaal. Er zijn twee basisontwerpen van elementen: Moving Magnet en Moving Coil.

Hoe werkt een Moving Magnet Element?
Bij een Moving Magnet (MM) element beweegt de naaldtip door de groef van de plaat, de mechanische kracht wordt via de cantilever overgebracht naar een magneet die bevestigd is aan het andere uiteinde.

De cantilever en magneet bewegen (Moving Magnet) in wisselwerking met een spoel om zo een elektromagnetisch signaal te genereren. Het signaal wordt uitgevoerd door de 4 pinnen aan de achterkant van het element. Audio-Technica gebruik twee magneten en meerdere spoelen (Dual Moving Magnet design) om zo beide zijden (het linker en rechter kanaal) van de groef nauwkeurig af te lezen.


Hoe werkt een Moving Coil Element?
Bij een Moving Coil element, is het mechanische proces tegengesteld aan dat van een Moving Magnet element. De mechanische kracht van de naald wordt via de cantilever overgebracht naar een spoel in plaats van naar een magneet.

De cantilever en de spoel bewegen (Moving Coil) in wisselwerking met een magneet om zo een elektromagnetisch signaal te genereren. Het signaal wordt uitgevoerd door de 4 pinnen aan de achterkant van het element.

De Moving Coil structuur heeft een veel lagere massa dan de Moving Magnet structuur. Door de lagere massa kan de naald sneller reageren op veranderingen in de groef van de plaat, wat resulteert in een meer gedetailleerde reproductie. De lagere massa resulteert ook in een lagere uitgangsspanning in vergelijking met het Moving Magnet design, waardoor het gebruik van een step-up transformator of Moving Coil phono voorversterker vereist is om het signaal te versterken

 

1499,00 (Including tax)
1499,00 (Including tax)
262,00 (Including tax)
Out-of-stock
346,00 (Including tax)
564,00 (Including tax)
649,00 (Including tax)
749,00 (Including tax)
20,00 (Including tax)
28,00 (Including tax)
116,00 (Including tax)
148,00 (Including tax)
174,00 (Including tax)
469,00 (Including tax)
Subcategories menu
Product filters
Prijs

 – 

  • ‎€ 9.5
  • ‎€ 1499
Merk
Soort