Technics SU-R1000 Reference Class geïntegreerde versterker / zilver

8300,00
(Including tax)
In stock
+
SU-R1000E-S

De Technics SU-R1000 Reference Class staat demonstratie klaar.
Graag nodigen wij u uit in onze showroom / studio in Helmond waar u deze versterker kan komen beluisteren.

ALBEPRO geeft 24 maanden garantie als geautoriseerde dealer van Technics®/ © Panasonic Corporation

 

Technics SU-R1000 Reference Class geïntegreerde versterker / zilver

 

Technics's oud en nieuw erfgoed

De SE-R1, de eerste Reference Class stereoversterker die Technics introduceerde in 2014, was uitgerust met veel nieuwe en originele digitale technologieën. Voorbeelden hiervan zijn LAPC (Load Adaptive Phase Calibration), dat de ideale impulsrespons realiseert, en de JENO (Jitter Elimination and Noise-Shaping Optimisation) Engine, die een extreem nauwkeurige PWM-signaalverwerking van hoge kwaliteit met minimale jitter mogelijk maakt. De SE-R1, met een nauwkeurige audiokwaliteit en een ruimtelijk geluid, werd met open armen ontvangen door de markt en luidde het tijdperk van de digitale versterker in.

Het SL-1000R-draaitafelsysteem, dat werd geïntroduceerd in 2018, combineerde digitale regeltechnologie met traditionele analoge technologie op hoog niveau. Naast de ongelooflijk krachtige torsie en nauwkeurige en soepele rotatieprestaties was deze draaitafel ongekend stil en produceerde hij een geluidsdynamiek die door geen enkele conventionele platenspeler werd geëvenaard. Bewapend met wat er sinds de wedergeboorte van het merk Technics in 2014 is verwezenlijkt en hoe die producten door de Hi-Fi-markt zijn ontvangen, gesteund door de uitkomsten van R&D gericht op verbetering van de geluidskwaliteit via digitale technologie, lanceert Technics nu de SU-R1000. Met deze geïntegreerde versterker evolueren digitale versterkers naar nieuwe hoogten.

De ontwikkeling van de SU-R1000

De nieuwe versterker van Technics is in de basis een op digitale techniek gebaseerde versterker. De meeste high-end audioversterkers zijn analoge versterkers en kunnen bogen op een lange geschiedenis. De technologieën die zijn toegepast om hun geluidskwaliteit te verbeteren, gericht op onder andere de circuitsystemen en ontwikkeling van onderdelen, worden beschouwd als een gegeven. Voor digitale versterkers daarentegen zijn er volgens de ontwerpers nog volop ontwikkelingsmogelijkheden aanwezig. De snelle technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben namelijk een zeer nauwkeurige signaalverwerking mogelijk gemaakt die analoge systemen niet bieden.

In aanmerking nemende het feit dat de hedendaagse mainstream muziekbronnen digitaal zijn, zouden digitale signalen idealiter in het originele digitale formaat moeten worden verwerkt. Bovendien zijn ook apparaten zoals AD-converters in opmars, die een zeer nauwkeurige digitale signaalverwerking van analoge muziekbronnen mogelijk maken. Onder dergelijke omstandigheden heeft Technics zich sinds 2014 gericht op de ontwikkeling van digitale versterkertechnologie. Tijdens de ontwikkeling van het Reference Class product SU-R1000 koos Technics voor de volgende technologische benadering.

Verbetering van digitale versterkertechnologie

Technics heeft nu ADCT (Active Distortion Cancelling Technology) ontwikkeld, naast de eerder door het bedrijf ontwikkelde technologieën die de voordelen van digitale versterkers optimaliseren zoals ook LAPC en JENO doen. ADCT realiseert een verdere verrijking van de geluidskwaliteit door het elimineren van de vervorming die wordt gegenereerd in de vermogensfase door de tegengestelde elektromotorische kracht van de luidspreker en de daling van de voedingsspanning.

 

MM/MC phono-input, de nieuwe optie van Technics

Er zijn nog steeds veel liefhebbers van analoge platen en zij vormen een belangrijk marktsegment voor Technics. De SU-R1000 is uitgerust met een intelligente Phono EQ, die gebruikmaakt van digitale technologie om een nauwkeurige equalizercurve te realiseren en een hoge geluidskwaliteit levert door de crosstalk van het aangesloten element te verbeteren en de frequentiekarakteristiek die wordt bepaald door het afstemmen van het element op de phono-equalizer te verbeteren. Dit gebeurt met behulp van een speciale kalibratievinylschijf die samen met de versterker wordt geleverd.

Intelligente Phono EQ

De Intelligent Phono EQ in de SU-R1000 maakt gebruik van de technologie voor DSP, die Technics heeft verworven door de ontwikkeling van LAPC. Zo kon er een hoge geluidskwaliteit worden gerealiseerd die niet mogelijk is met analoge PhonoEQ. Deze technologie bestaat uit drie delen:

1. Accurate EQ Curve
2. Crosstalk Canceller
3. Response Optimiser.

Deze functies kunnen naar keuze van de gebruiker worden in- of uitgeschakeld.

1. Accurate EQ Curve. Accurate EQ curve wordt mogelijk gemaakt door een hybride analoog-digitaal systeem. Het high-gain low-pass filter (LPF) voert de analoge verwerking uit en de hoge frequenties worden na de A/D-conversie verhoogd. Het gebruik van de 40-dB LPF in het analoge gebied onderdrukt het bitverlies tijdens de digitale filterverwerking, en hoge frequenties worden met hoge nauwkeurigheid in het digitale gebied verhoogd om een hoge signaalruisverhouding mogelijk te maken.

2. Crosstalk Canceller. Deze functie meet de crosstalk-karakteristiek van de geïnstalleerde cartridge door gebruik te maken van het crosstalk-meetsignaal dat is opgenomen op de bij de SU-R1000 geleverde kalibratieplaat en voert vervolgens reversecorrectie uit met behulp van de ingebouwde DSP om een significante verbetering van de crosstalk-karakteristiek te realiseren. Dit resulteert in een scherper geluidsbeeld en een ruimtelijker geluid.

3. Response Optimiser. Deze functie meet de frequentiekarakteristiek van de geïnstalleerde cartridge met behulp van een TSP (Time Stretched Pulse) signaal dat is opgenomen op de meegeleverde kalibratieplaat, en corrigeert de karakteristieke vervorming. Het corrigeert het effect van impedantiematching tussen de cartridge en de phono-equalizer om de werkelijke geluidskwaliteit van de cartridge naar voren te brengen. Deze technologie heeft tot doel de geluidskwaliteit te verbeteren via een schakelaar in de hooggevoelige phono-ingangslijn voor het verwijderen van mogelijke ruis.

Uitgerust met diverse technologieën voor hoge geluidskwaliteit

JENO (Jitter Elimination and Noise-Shaping Optimisation): jitter is een belangrijke veroorzaker van vervorming in digitale systemen en is het resultaat van een verkeerde timing in de masterklokken die worden gebruikt in de conversie van digitaal naar analoog. Om de vermindering van geluidskwaliteit door jitter te elimineren, heeft Technics een origineel jitterreductiecircuit ontwikkeld. Dit circuit bestaat uit een klokgenerator in het geluidsvormende systeem om jitter in de lage frequenties te verminderen en een uiterst nauwkeurige sample rate converter voor het onderdrukken van jitter in de hoge frequenties.

Op deze manier wordt jitter op een ideale manier vermindert over het totale frequentiebereik. Dit werkt met het originele uiterst nauwkeurige PWM (Pulse Width Modulation) conversiecircuit, waarbij de snelheid van de geluidsvorming, de graad en het herkwantiseringsgetal en de PWM-gradatie worden geoptimaliseerd, om signalen met een hoge resolutie om te zetten in PWM zonder schade aan het dynamische bereik te veroorzaken. Door deze technologieën kunnen de digitale versterkers van Technics de natuurlijke en fijne nuances van muziek weergeven.

LAPC (Load Adaptive Phase Calibration): de luidsprekerimpedantie wisselt per frequentie. Daarom moet een vermogensversterker luidsprekers aansturen zonder te worden beïnvloed door de kenmerken van deze luidsprekers. Traditionele digitale versterkers worden echter door middel van een laagdoorlaatfilter in het uitvoerstadium op luidsprekers aangesloten, waardoor de impedantiekenmerken van de luidspreker een nog grotere invloed hebben.

Hoewel de amplitudekenmerken van traditionele versterkers door middel van negatieve tegenkoppeling werden verbeterd, konden de fasekenmerken niet worden verbeterd. Daarom heeft de fabrikant een adaptief optimalisatiealgoritme voor luidsprekerimpedantie ontwikkeld. Dit algoritme corrigeert het ideale impulsgedrag door met digitale signaalverwerking de amplitudefasekenmerken van de frequentie te meten wanneer de luidsprekers zijn aangesloten. Deze nieuwe techniek maakt het mogelijk om de frequentiekenmerken amplitude en fase af te vlakken, hetgeen volgens Technics niet eerder was gelukt in versterkers, en om geluid te leveren met een rijke, ruimtelijke expressie.

ADCT (Active Distortion Cancelling Technology): de nieuwe door Technics ontwikkelde Active Distortion Cancelling Technology detecteert de vervorming die wordt gegenereerd door de tegengestelde elektromotorische kracht en spanningsdalingen van de luidspreker in de vermogenseindtrap en verwijdert deze. Versterkers moeten uiteenlopende luidsprekers optimaal kunnen aansturen. De Active Distortion Cancelling Technology haalt de vervorming er uit door het verschil te bepalen tussen de luidspreker-output en de JENO-output en past vervolgens een correctie toe op het digitale uitgangssignaal, waardoor het conventionele digitale versterkersysteem wordt gecorrigeerd. Dit zorgt voor een krachtige luidsprekeraansturing en akoestische energie en biedt tegelijkertijd de superieure eigenschappen van de digitale versterker, zoals een laag ruisniveau, een scherp geluidsbeeld en een ruimtelijk geluid, ongeacht welk type luidsprekers er is aangesloten.

Geavanceerde voedingsysteem

Advanced Speed Silent Power Supply: de SU-R1000 maakt gebruik van een schakelende voeding om te zorgen voor een stabiele toevoer van de spanning en stroom die de digitale versterker nodig heeft. In een conventionele schakelende voeding werd de AAN-tijd van de schakelhandeling geregeld om de spanning te stabiliseren, waardoor de schakelfrequentie schommelde afhankelijk van de belasting. Dit resulteerde in een modulatieruis die de geluidskwaliteit beïnvloedde.

De Advance Speed Silent Power Supply heeft deze ruis geëlimineerd door de schakelfrequentie in de 400kHz band te fixeren. Verder is er een Super Low Noise Regulator toegevoegd in de eindtrap. Dit voorkomt de afname van de regeling als gevolg van de vaste schakelfrequentie en verhindert ruis in de hoge frequenties. Het resultaat is een voeding met een hoge respons die de digitale versterker optimaal laat presteren.

Vier onafhankelijke voedingsunits: in de SU-R1000 is elk element van de voeding vernieuwd voor een hogere geluidskwaliteit. Bovendien zijn er vier onafhankelijke voedingseenheden voor verschillende circuitblokken voorzien voor een verdere verbetering van de geluidskwaliteit. Omdat de SU-R1000 een geïntegreerde versterker is, bestaan de interne schakelingen uit een voorversterkertrap en een eindversterkertrap in een mix van analoge en digitale schakelingen. Het Phono-EQ-gedeelte, dat minieme analoge signalen verwerkt, is bijzonder gevoelig voor het effect van ruis die via de voedingslijn wordt doorgegeven. De SU-R1000 maakt gebruik van afzonderlijke voedingseenheden voor de analoge en digitale schakelingen in de voorversterkertrap. Hij maakt ook gebruik van aparte voedingsunits voor de rechter- en linkerkanalen in de eindversterkertrap die een groot voedingsvermogen nodig hebben. Met de vier onafhankelijke voedingsunits voorkomt de SUR1000 door de voedingslijn veroorzaakte interferentie tussen de circuitblokken en realiseert hij een hoge signaal-ruisverhouding en een superieure scheiding.

 

 

Batterijgestuurde klokgenerator

Voor een digitale versterker is het verbeteren van de precisie van de klok, die de belangrijke informatie over de timing levert, de sleutel tot een hoge geluidskwaliteit. Het geluid van de voedingsspanning van het klokcircuit is echter een belangrijke belemmerende factor. De SU-R1000 is uitgerust met een Battery Driven Clock Generator. Het gebruik van een batterij als voeding voor het klokcircuit elimineert het nadelige effect van voedingsruis op het kloksignaal, waardoor een uitstekende lokalisatie van het geluidsbeeld en een duidelijke expressie van de geluidsruimte mogelijk worden.

GaN-FET Driver, voor snelle voedingsapparaten met lage impedantie

In het vermogensdeel van de versterker heeft Technics een snelle GaN (galliumnitride) FET-driver met superlage weerstand toegepast. Hierdoor kan met een enkele push-pull configuratie een zeer krachtige versterker worden geproduceerd. Met als resultaat dat de lengte van de grote stroomvoerende signaalweg kan worden verkort, wat leidt tot een uitstekende lineariteit, ongeacht het geluidsniveau.

 

Groot aantal in- en uitgangen

De nieuwe versterker heeft een groot aantal in- en uitgangen, waaronder een Phono XLR-ingang en twee USB-B-ingangen. Hierdoor kunnen uiteenlopende analoge en digitale audiobronnen en andere randapparatuur worden aangesloten.


Approx. 22kg
Output Power
150W + 150W 
( T.H.D.0.5%, 8Ω, 20kHz LPF)
300W + 300W
(1kHz, T.H.D.0.5%,4Ω, 20kHz

Load Impedance 4Ω - 16Ω

Input sensitivity/Input impedance
PHONO(MM) : 2.5mV / 47kHz
PHONO(MC) : 300uV / 100Ω
LINE: 200mV / 22kΩ

USB DAC (USB-B)
USB Audio Class 2.0, Asynchronous Mode

Support Codec
PCM: 32,44.1, 48, 88.2, 96, 176.4,192, 352.8, 384 kHz /16, 24, 32 bit
DSD: 2.8MHz, 5.6MHz, 11.2MHz 22.4MHz
MQA Support

Dimensions W x H x D)
430 x 191 x 459 mm
Weight
Approx. 22kg

Specs

 

Fast and high quality delivery

Our company makes delivery all over the world

Quality assurance and service

We offer only those goods, in which quality we are sure

Worldwilde shipment

Extra security & packaging during shipment