Technics SP-10R the Reference Class

Ga over de afbeelding met je muis om een vergroting te zien

11999,00
(Incl. BTW)
Niet op voorraad
SP-10R
Levertermijn afhankelijk van Technics Europe, indicatie voorraad is magazijn Technics EU

Technics SP-10R the Reference Class

Technics heeft het Reference Class-assortiment audiocomponenten uitgebreid met een nieuwe direct drive draaitafel SP-10R en een nieuwe direct drive draaitafelsysteem SL-1000R

De legendarische direct drive draaitafels SP-10MK2, SP-10MK3 en draaitafelsystemen SL-1000MK2, SL-1000MK3 zijn ontworpen voor ultieme analoge vinylprestaties.
Geen enkele ander merk heeft het gepresteerd een draaitafel te ontwikkelen met een snel start van het draaiplateau als van de SP-10 series. 

De SP-10MK2 en de SL-1000MK2 deputeerde in 1975 en werden in meer dan 3000 broadcasting applicaties in 28 landen wereldwijd als standaard gebruikt.
De SP-10MK3 en de SL-1000MK3 deputeerde in 1981 en heeft een gescheiden bediening unit met een quartz gestuurde +/-9% snelheidsregeling via een pitch fader control.

De SL-1000MK2 heeft ALBEPRO in het verleden aan diversen gebruikers verkocht. Een voorbeeld van een prachtig exemplaar kunt u terug vinden op onze website.

Een aanvulling op, en geen vervanging van, de rijke historie op het gebied van direct drive draaitafels en systemen.
Ook de nieuwe SP-10R en SL-1000R bouwen voort op een indrukwekkende traditie en vormen een nieuwe referentie voor hedendaagse hifi draaitafeltechnologie.
Ze voeren de markt aan, op weg naar een nieuw tijdperk.
De SP-10R is volledig verwisselbaar met eerdere modellen uit de SP-10 serie, zoals de SP-10MK2 en de SP-10MK3.
De vorm en de schroefpositie zijn zo ontworpen dat hij compatibel is met eerdere modellen.
Gebruikers kunnen de draaitafelbasis en draaitafel van eerdere systemen dus blijven gebruiken.
De vorm en grootte van de bediening unit zijn ook gelijk aan de voedingsunit van de SP-10MK2. zodat die zonder problemen kan worden vervangen.

Technologie: een voortgezette traditie
De grote aantrekkingskracht van direct drive technologie zit hem in het elimineren van vermindering van geluidskwalitiet door rotatiefluctuatie en minieme vibraties tussen motor en het transmissiemechanisme.
De SP-10R en de SL-1000R maken onderdeel uit van een lange, succesvolle reeks Reference Class draaitafels>
Technics produceerde de SP-10 in 1970 als 's werelds eerste direct drive draaitafel.
De schitterende prestaties en betrouwbaarheid zorgen ervoor dat de SP serie wereldwijd al snel de meest gekozen draaitafel werd voor radiozenders en de heilige graal voor audioliefhebbers.

Wat Technics wil, is een ervaring creëren die de emoties aanspreekt en iedereen voorzien van de kracht van muziek.
Het merk vormt dan ook al decennia lang de kern van muziekprestaties.
Van het ontstaan tot het succes van hiphop, het mogelijk maken van de snelle opkomst van dj's en audiofielen laten genieten van muziek zoals de makers dat wilden, was en is Technics het merk waar leiders in hun branche voor kiezen als het gaat om uitzonderlijke prestaties en betrouwbaarheid.


 

Vrijwel perfect geluid verder verbeterd
De SP-10R heeft een direct drive motor met twee rotoren en statorwikkelingen aan beide zijden voor een aandrijving met 12 polen en 18 spoelen en genoeg torsie om de zware bovenplaat optimaal in beweging te brengen.
Dit heeft geresulteerd in een stabiele rotatie met een wow en flutter van 0,015% of minder, wat beschouwd wordt als het meetlimiet.

De draaitafel is verder uitgerust met een indrukwekkende bovenplaat met een messing laag van 10 mm en wolfraam gewichten aan de buitenrand.
De messing plaat is gelamineerd op een gegoten aluminium plaat, waardoor de bovenplaat een totaal gewicht heeft van circa 7,9 kg en een trage massa van circa 1 ton/cm.
De achterkant is bedekt met geluiddempend rubber dat ongewenste vibraties elimineert.
Samen vormen de drie lagen een constructie die beschikt over uitstekende vibratie dempende eigenschappen en nog stijver is dan zijn voorgangers.

Om ruis nog verder te beperken is de bediening unit gescheiden van de hoofdunit.
Daarnaast is de schakelvoeding uitgerust met een unieke technologie die voorziet in een voedingsspanning met minimale ruis door middel van een nieuw "ongewenste ruis beperkend circuit"
Bovendien is de communicatie tussen de hoofdunit en bediening unit zo ingericht dat het effect van externe ruis wordt tegengegaan en de betrouwbaarheid wordt vergroot.
Door deze ruis beperkende maatregelen behaalt de SP-10R 's werelds hoogste S/R-niveau.

Optimale prestaties door een uitzonderlijke toonarm en basis
Het SL-1000R draaitafelsysteem van Technics heeft een S-vormige universele toonarm met een lichtgewicht, magnesium toonarmbuis met sterkdempende eigenschappen.
De balhoofdophanging van de toonarm is voorzien van uiterst nauwkeurige lagers.
Japanse vaklieden zijn verantwoordelijk voor de totale handmatige montage en aanpassingen gericht op het verkrijgen van een grote initiële bewegingsgevoeligheid, zodat de groeven in grammofoonplaten nauwkeurig worden gevolgd.
Om een zeer levendig geluid voort te brengen, is OFC toegepast voor de interne bedrading.
Hierdoor wordt het muzieksignaal dat wordt doorgegeven door het element niet gedempt en gaat de muzikale energie die in de grammofoonplaat is gegraveerd niet verloren.

De toonarmbasis, waarop de toonarm is bevestigd, is in hoge mate geïntegreerd met de draaitafel.
De toonarm presteert optimaal doordat de lagers van de toonarm, de draaitafel en de naald altijd hun positie behouden.
Hierdoor ontstaat een constructie waarbij het effect van de vibratie, die veroorzaakt wordt door de stijfheid ban het materiaal waaruit de basis van de draaitafel bestaat, minimaal is.

 

Specificaties

 

Snelle levering

Wij leveren over heel de wereld

Gratis bezorging

vanaf €65,- binnen Nederland en vanaf €85,- naar België

Hoge kwaliteit producten

Wij leveren alleen producten waar wij vertrouwen in hebben.