Technics SL-1200GR Grand Class Direct Drive Turntable (Zilver)

Ga over de afbeelding met je muis om een vergroting te zien

1495,00
(Incl. BTW)
Voorraad
+
SL-1200GREGS

Eisa Award winnaar 2018-2019

Gratis verzending binnen Nederland en België

Extra zekerheid & verpakking tijdens verzending

ALBEPRO geeft 24 maanden garantie als geautoriseerde dealer van Technics®/ © Panasonic Corporation

Gratis Inakustik Premium Phono Cable 1.5m zie bijlage foto

Gratis verzending binnen Nederland en België

Extra zekerheid & verpakking tijdens verzending

ALBEPRO geeft 24 maanden garantie als geautoriseerde dealer van Technics®/ © Panasonic Corporation

ALBEPRO heeft de primeur van NL als eerste de Technics SL-1200GR & SL-1210GR in huis te hebben. en wij nodigen u graag uit om deze nieuwe Technics draaitafel te komen bezichtigen.

Ook adviseren wij u graag welk element de juiste keuze is in acht neming met het door u te bestede budget.

Daarnaast zullen wij bij aankoop van een element icm een draaitafel uit service overweging (kosteloos) het element monteren en de complete toonarm voor u afstellen. U krijgt een uitgebreid advies zodat u de afstelling in toekomst kunt controleren en ook zelf kunt doen.

Graag nodigen wij u uit in onze showroom / studio in Helmond Noord-Brabant (omg. Eindhoven) 

ALBEPRO de Technics specialist van de Benelux
Geautoriseerde dealer van Technics®/ © Panasonic Corporation

 

Direct aangedreven draaitafelsysteem 
SL-1200GR

Het nieuwe standaardmodel met de technologie van de SL-1200G, ontwikkeld als de aangewezen direct aangedreven draaitafel voor de volgende generatie

 

Een combinatie van traditionele analoge en geavanceerde digitale Technics-technologieën

De SL-1200G is in 2016 op de markt gebracht en combineert de traditionele analoge technologie en geavanceerde digitale technologie van Technics, terwijl verschillende onderdelen opnieuw ontworpen zijn. Zijn uitstekende prestaties hebben de hi-fi-markt echt opgeschud en hebben de lat voor direct aangedreven draaitafels een stuk hoger gelegd. Onderdelen die zijn overgenomen van de SL-1200G zijn nieuw ontwikkeld voor de SL-1200GR, te beginnen met de onderhoudsvrije direct aangedreven motor en nauwkeurige motorregelingstechnologie die cogging van onregelmatige rotatie elimineert, met inbegrip van lage trillingen, een sterke plaat en een uiterst gevoelige toonarm. Door deze maatregelen overstijgen de prestaties het niveau van de gebruikelijke normen in zijn klasse. De SL-1200GR nodigt meer audioliefhebbers uit om van muziek te genieten met het rijke, krachtige geluid van analoge platen.

 

Moeiteloos direct aangedreven motor voor een stabiele rotatie

In 1970 bracht Technics 's werelds eerste direct aangedreven draaitafelsysteem op de markt en veroverde de wereld. Anders dan bij riemaandrijving en andere systemen, roteren de direct aangedreven systemen de motor bij lage snelheden en wordt het plateau direct aangedreven. Dit levert veel voordelen op, zoals de vrijwel volledige afwezigheid van vermindering in S/N-verhouding door motortrillingen en vertragingsmechanismen evenals een hoge betrouwbaarheid gedurende een lange periode, omdat onderdelen niet vervangen hoeven te worden.
En in 2016 ontwikkelde Technics de twin-rotor, surface-facing, moeiteloos direct aangedreven motor met rotormagneten aan weerszijden geplaatst, waardoor onregelmatigheden in het roteren van de motor werden geëlimineerd, aangeduid als ‘cogging’, een uniek probleem voor direct aangedreven systemen. Deze motor werd voor de SL-1200G ingevoerd, dat eens te meer opzien baarde in de hi-fi-wereld. De SL-1200GR heeft dezelfde designfilosofie met de nieuwe ontwikkeling van een single-rotor, surface-facing, moeiteloze direct aangedreven motor, waardoor cogging is uitgesloten.

Kernloze directe aandrijvingsmotor concept

 

 

High-precision motorbediening voor ideale rotatievereisten

De rotatiecontrole die de precisie van de motor controleert en corrigeert, maakt gebruik van de nieuwste motorregelingstechnologie in de ontwikkeling van Blu-ray-apparaten, net zoals dat gebruikt wordt door de SL-1200G. In ROM opgeslagen sinusgolven worden gebruikt voor golfvormen op constante snelheid en dit zorgt voor een soepelere en stabielere rotatie vergeleken met het genereren van eenvoudige sinusgolven met een uitwendige spoel in de conventionele SL-1200MK5. Bovendien is het elektrische circuit getuned zodat de nieuw ontwikkelde motor van de SL-1200GR maximaal presteert. Het startkoppel behaalt 2,2 kg x cm met slechts één rotor. Dezelfde opstarttijd van 0,7s (bij 33 1/3 rpm) als de SL-1200G wordt bereikt.

Nauwkeurige motorregeling concept

 

 

Stevigheid en trillingsdemping nastreven

Het plateau is sterk en heeft een hoge trillingsdemping met behulp van een dubbellaagse constructie met dempingsrubber toegepast op de gehele achterzijde van de aluminium behuizing om onnodige resonantie te elimineren die anders wordt doorgegeven aan de plaat, waardoor een helder geluid wordt geproduceerd.
Om de trage massa te vergroten en trillingen te reduceren, is de vorm van het aluminium gedeelte door simulatie geoptimaliseerd. Met 2,5 kg (inclusief de rubber mat) is de draaischijf van de SL-1200GR 0,8 kg. zwaarder dan die van de voorafgaande SL-1200MK5. Ook de achterkant van het plateau heeft versteviging toegevoegd om de stevigheid te vergroten. Vergroting van het contactoppervlak met het dempende rubber leidt tot een demping die tweemaal beter is dan die van de SL-1200MK5.

Stijfheid en trillingsdemping karakteristieken concept 1
Stijfheid en trillingsdemping karakteristieken concept 2

 

 

Toonarm bereikt hoge initiële bewegingsgevoeligheid

De toonarm volgt de rotatie van de plaat en maakt lezen met hoge precisie mogelijk. De door Technics overgenomen toonarm is de traditioneel gebruikte statische balansuniversele 5-vormige toonarm, met gebruik van een aluminium pijp met een uitstekend licht gewicht en sterkte van het materiaal van de toonarmpijp.
Het lagergedeelte van de toonarm met cardanische ophangconstructie gebruikt een gesneden behuizing met precisielagers, zoals in de SL-1200G. De hoge initiële bewegingsgevoeligheid van 5 mg of minder wordt bereikt door middel van handmatige montage en aanpassing door ervaren Japanse vakmensen. Hierdoor kunnen de groeven in de platen nauwkeurig gevolgd worden.
Bovendien is een extra gewicht inbegrepen en kan de cartridge worden omgewisseld met verschillende andere cartridges om het muziekgenre of gevoel te matchen. (Toepasselijk cartridgegewicht bij gebruik van meegeleverd extra gewicht: 10 - 16,4 g (exclusief de bijgeleverde head shell))

Afbeelding arm met hoge initiële bewegingsgevoeligheid

 

 

hoogwaardige terminals voor zowel geluid als uiterlijk

De draaitafel gebruikt vergulde phono-aansluitingen voor los te koppelen kabels en daardoor kan gekozen worden uit een groot aantal kabels. Ook het gebruik van de metalen afdekconstructie van de behuizing vermindert de invloed van externe ruis.

Afbeelding hoge kwaliteit aansluitingen voor geluid en uiterlijk

 

 

Een sterke behuizing en siliconenisolatoren zorgen voor een zuiver geluid en isolatie van diverse vibraties

De SL-1200GR zorgt voor stevigheid door een dubbellaagse constructie die de BMC stevig in de aluminium gegoten kast vastzet. Voor de isolatoren die de behuizing ondersteunen, zoals bij de SL-1200G, gebruikt de SL-1200GR speciaal siliconen rubber dat zorgt voor zowel een hoge trillingsdemping als een langdurige betrouwbaarheid. Trillingen in horizontale richting worden geabsorbeerd door verstevigingen met behulp van cilindrische buizen met microcelpolymeren. De isolatoren, overgenomen uit de technologie van de SL-1200G, zijn speciaal voor de SL-1200GR getuned.
Ook is het installatiegedeelte van de isolatoren voorzien van een verticaal instelmechanisme met schroeven. Dit elimineert het geluid dat optreedt wanneer de draaitafel in een rek of dergelijke is geïnstalleerd en voorkomt ongewenste trillingen. Daarnaast vermindert de exacte horizontale afstelling van het plateau en opname-oppervlak onregelmatigheden door rotatie als gevolg van een schuine stand, waardoor platen stabieler gedraaid kunnen worden.

Illustratie stijve behuizing en hoog dempende siliconen isolators voor vloeiend geluid en isolatie tegen verschillende trillingen

 

 

SL-1200GR
Direct Drive Turntable System

Geef de vergrote foto weer van devoorkant van de SL-1200GR
Geef de vergrote foto weer van deachterkant van de SL-1200GR

 

 

Draaitafelsectie

Type
Handleiding direct aangedreven draaitafelsysteem
Draaitafelsnelheden
33-1/3, 45 en 78 r/min
Aanpassingsbereik
±8 %, ±16 %
Startkoppel
2,2 kg-cm
Opbouwkenmerken
0,7 s. vanuit stilstand tot 33-1/3 r/min
Wow en flutter
0,025 % W.R.M.S.
Rumble
78 dB (IEC 98A-gewogen)
Draaitafelplaat
Gegoten aluminium 
Diameter : 332 mm 
Gewicht: Circa 2,5 kg (Inclusief rubber)

 

 

Toonarm

Type
Universele statische balans
Effectieve lengte
230 mm
Overhang
15 mm
Tracking Error-hoek
Binnen 2° 32' (bij de buitenste groef van een 30 cm-plaat) 
Binnen 0° 32' (bij de binnenste groef van een 30 cm-plaat)
Verplaatsingshoek
22°
Instelbereik armhoogte
0 - 6 mm
Instelbereik naalddruk
0 - 4 g (Direct Reading)
Head Shell-gewicht
Circa 7,6 g
Toepasselijk gewichtsbereik cartridge
(zonder hulpgewicht) 
5,6-12,0 g 
14,3-20,7 g (inclusief head shell) 
(met hulpgewicht) 
10 0 - 16,4 g 
18,7-25,1 g (inclusief head shell)
Afmetingen montage cartridge
JIS 12,7 mm (1/2") interval
Head shell kabelsleuf
1.2 mmϕ 4- pin kabelsleuf

 

 

Aansluitingen

Audio-uitgang
PHONO (Pin Jack) x 1 
AARDINGSKLEM x 1

 

 

Algemeen

Voeding
AC 110 - 240 V, 50/60 Hz
Energieverbruik
11 W
Ca. 0,2 W (stand-by)
Afmetingen (B x H x D)
453 x 173 x 372 mm
Gewicht
Circa 11,5 kg
Accessoires
Draaitafel, draaitafelkap, stofhoes, EP-adapter, balansgewicht, Extra gewicht, Head shell, overhangmeter, Schroevenset voor cartridge, PHONO-snoer, PHONO-aardkabel, netsnoer, Handleiding

 

 

Wellicht ook interessant
 
RGS0005Z-1
Technics Limited Edition Slipmat Algemeen: Deze originele Technics Limited Edition Slipmat werdt alleen geleverd bij de Technics SL-1210MK5 en...
86,00 (Incl. BTW)
Voorraad
+
Vergelijken
Toevoegen aan verlanglijst Vergelijken
TPBGA003
Originele Technics headshell welke geleverd wordt bij de Technics SL-1200GR & SL-1210GR draaitels Gewicht 7.80 gram PCOCC vergulde aansluitdraden...
94,95 (Incl. BTW)
Voorraad
+
Vergelijken
Toevoegen aan verlanglijst Vergelijken
SHURE M44-7
SHURE M44-7 Element incl. Naald (Scratch) Set van 1 cartridge incl. stylus in luxe Shure verpakking. Garantietermijn: Op dit product krijgt u...
239,00 (Incl. BTW)
Voorraad
+
Vergelijken
Toevoegen aan verlanglijst Vergelijken
2M Red
2M Red features: - an improved engine, which provides an increased output of 5.5mV and an optimized sound reproduction and a high level of sonic accuracy...
95,00 120,00 (Incl. BTW) U bespaart: 25,00
Voorraad
+
Vergelijken
Toevoegen aan verlanglijst Vergelijken
Snelle levering

Wij leveren over heel de wereld

Gratis bezorging

vanaf €65,- binnen Nederland en vanaf €85,- naar België

Hoge kwaliteit producten

Wij leveren alleen producten waar wij vertrouwen in hebben.