Pink Floyd - On Forty Five Boek

Hover over an image to enlarge

49,95
(Including tax)
In stock
+
9789082689334

Pink Floyd On Fort-Five is de definitieve discografie van Pink Floyd 7 inch singles. Met de hulp van 's werelds meest vooraanstaande verzamelobjecten van Pink Floyd verzamelt Charles Beterams een eenvoudig boek dat de norm bepaalt.

Naast inzendingen van exotische landen zoals Angola, Costa Rica, Egypte, Jamaica, Kenia, Nigeria, The Phillippines en Turkije, biedt Pink Floyd On Forty-Five ook uitgebreide discografieën van 7 inch singles uit Australië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Nederland, Verenigd Koninkrijk en de VS.

De kern van het boek bestaat uit 7-inch singles die in het openbaar zijn beland, hetzij via de reguliere route van winkels, voorraadkopieën, of via platenmaatschappijen naar radiostations en journalisten, als promotie-exemplaren.
Deze worden in afzonderlijke hoofdstukken per land samengebracht, beginnend met Pink Floyd en gevolgd door Syd Barrett, David Gilmour, Nick Mason, Roger Waters en / of Richard Wright-singles, allemaal in chronologische volgorde, compleet met release-aantekeningen en details.
Pink Floyd On Forty-Five wordt afgesloten met een selectie testpersen en acetaten.

De Nederlandse Pink Floyd-kenner Charles Beterams verzamelt singletjes van de Britse band die vooral bekend staat om zijn conceptalbums.
Zelf bracht Pink Floyd nauwelijks singles uit, maar dat verhinderde platenmaatschappijen elders in de wereld niet om populaire albumtracks op single te persen.
In deze Engelstalige catalogus staan ze allemaal op een rijtje, gesorteerd per land.
En dat zijn niet alleen Engeland, Amerika, Nederland en Duitsland, maar ook landen als Hongarije, Colombia, Griekenland, Thailand, Japan en Angola.
Van ieder getraceerd plaatje wordt de voor- en achterkant van het hoesje en de A-kant van het label afgebeeld.
In fullcolour op glanzend papier.
Als er verschillende persingen zijn (handelsedities of promotionele exemplaren) dan worden die ook afgebeeld.
Het levert een beeld op van veel dezelfde afbeeldingen met minimale verschillen.
'Another brick in the wall' part two, 'Money' en 'Arnold Layne' blijken tot de best verspreide Pink Floyd singles te behoren.

Fast and high quality delivery

Our company makes delivery all over the world

Quality assurance and service

We offer only those goods, in which quality we are sure

Worldwilde shipment

Extra security & packaging during shipment